Kerkenloop voor de wederopbouw van Irak

Preek van de Leek door oud-burgemeester Jan Hoekema

De viering van “de week van gebed voor de eenheid van de christenen” was dit jaar bijzonder met de preek van de scheidend burgemeester van Wassenaar Jan Hoekema. In de Dorpskerk bracht hij op 22 januari zijn boodschap aan de hand van een tekst uit het Bijbelboek Jesaja en zijn visie om passiviteit af te schudden en op te staan tegen onrecht, “want iedereen is van deze wereld en deze wereld is van iedereen”.  De muzikale bijdrage aan deze dienst werd verzorgd door organist Rijk Jansen en violiste Irina Simon-Renes. De liturgie werd verzorgd door de predikanten Van der Boon (PKN) en De Vries (NPB) en pastoor Hagen (RK).

Oecumenisch avondgebed Dodenherdenking 4 mei 2017

Voorafgaand aan de dodenherdenking bij het monument op de Schouwweg vond het avondgebed plaats in de Kievietskerk. Tijdens de viering werden de slachtoffers van oorlogen en conflicten herdacht en werd stilgestaan  bij de mensen die hun leven gaven voor vrede en veiligheid. Gebeden werd dat wij ons mogen blijven inzetten voor vrede en gerechtigheid.

Johannes Passion in de De Goede Herderkerk op palmzondag

Op zondag 9 april werd Bachs Johannes Passion uitgevoerd door het muziekensemble Archipel onder leiding van Anneke Huitink. In een volle De Goede Herderkerk werd het lijden van Jezus volgens het evangelie van Johannes op prachtige wijze vertolkt door koor, solisten en musici. Ds. Mos gaf sprankelend een toelichting bij dit concert. De toegang was gratis met na afloop een collecte ter bestrijding van de kosten. De immer gastvrije De Goede Herderparochie bood weer de gelegenheid om na afloop na te praten met een drankje.