Gedachtenisconcert

Uitgevoerd worden:  het Requiem van Gabriel Fauré, de Cantique de Jean Racine van Fauré en het Avondlied van Joseph Rheinberger.Tussen de gezongen stukken zullen enkele Wassenaarse voorgangers een kort meditatief woord spreken.

Fauré (1845- 1924) was een Franse componist, organist en dirigent. In zijn composities zocht hij naar een evenwicht tussen romantische gevoeligheid en strenge compositieregels om te komen tot een eigen stijl, een compromis tussen muzikale taal en vormgeving. Hij was jarenlang verbonden aan de Parijse Madeleinekerk, eerst als koordirigent, daarna (vanaf 1896) als organist. Hij schreef er onder meer zijn Requiem. Het behoort vandaag nog tot zijn meest uitgevoerde werken.

De compositie is opgebouwd rond het overbekende Pie Jesu. De melodiek en harmoniek van het Gregoriaans hielp hem zijn gevoel voor romantische hopeloosheid en overdaad te bedwingen. Het Wassenaars Kamerkoor en Regalis zullen zijn ingetogen en fijnzinnige muziek prachtig vertolken.

Dit concert wordt gesponsord door de Raad van Kerken en uitvaarorganisatie Omen. De toegang is vrij.

Na afloop zal er een deurcollecte zijn en is er gelegenheid elkaar te ontmoeten in informele sfeer onder het genot van een drankje.