VRIJDAG 24 DECEMBER KERSTAVOND

Verwacht de komst des Heeren

Het is vanavond kerstavond! De avond voor 1e kerstdag waar we de verjaardag van Jezus vieren. We kennen het verhaal, we weten wat we moeten verwachten in het verhaal, wat er gaat gebeuren. En daarmee vieren we de komst van Jezus naar de aarde.

Maar ik geloof ook dat we aan de vooravond staan van de terugkomst van Jezus naar deze aarde. Jezus heeft hier op aarde gewoond en geleefd en is, nadat hij gekruisigd was en weer is opgestaan, naar de hemel gegaan. Dit kunnen we lezen in het Bijbelboek Handelingen.

Op een gegeven moment staat Jezus met Zijn vrienden / discipelen op een berg en stijgt Jezus op naar de hemel. Kort nadat dat gebeurde staat er een engel bij de vrienden van Jezus die zegt in Handelingen 1 vers 11:

‘Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Deze Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie Hem naar de hemel hebben zien gaan.’

Bijzonder toch wat hier gezegd, sterker nog, wat hier beloofd wordt? Jezus komt op dezelfde wijze terug. Verwacht jij dat Jezus nog een keer terug komt? En wat betekent dit dan precies?

We mogen Jezus weer verwachten! We mogen rekenen op Zijn terugkomst! Mocht je morgen ergens tijd hebben tussen 2-gangen in, dan is dit een mooi gespreksonderwerp. Ik verwacht Jezus terug en ik kijk er naar uit, en jij?