ZATERDAG 11 DECEMBER Protestantse Gemeente Wassenaar (2)

VERWACHT DE KOMST DES HEREN

De tweede regel van dit bekende adventslied luidt: ‘O mens bereid u voor.’ Hoe bereiden wij ons voor op de geboorte van het Christuskind?

In ons gezin was december druk en leuk. Halverwege november werd al begonnen met het maken van amandelspijs voor de boterletters die mijn moeder bakte voor Sinterklaas. Daarna werd aan haar verjaardag begonnen die een week voor Kerst was. Vervolgens werd nagedacht over Kerst. Ook daarvoor werd weer veel gebakken. De kerstboom werd de avond voor Kerst opgetuigd door de oudsten en Tweede Kerstdag werd hij afgetuigd. December werd afgesloten met het bakken van een gigantische hoeveelheid oliebollen.

Ik kan het nu niet meer aan hen vragen, maar ik weet eerlijk gezegd niet hoe mijn ouders zich voorbereidden op Kerst.

Zelf ga ik in de aanloop naar Kerst – nadat de kaarten zijn geschreven - voor de rust en stilte met het besef dat we de komst des Heren niet alleen in de weken voor Advent mogen verwachten, maar ook bij de voltooiing van deze wereld, wanneer Hij Zijn Koninkrijk zal stichten, Zijn Toekomst. Dankzij Zijn opstanding uit de dood hebben wij een toekomst verkregen en mogen wij deel uitmaken van Zijn Toekomst.

MGMP