WOENSDAG 8 DECEMBER. Buurtkerk Wassenaar (2)

Verwacht de komst des Heeren (1)

Als je iets verwacht, dan weet je ook vaak wat je verwacht. Tijdens advent kijken we uit naar kerst, wat voor kerst verwacht jij dit jaar? Kijk je er naar uit? Of juist helemaal niet? Of heb je misschien helemaal geen verwachting voor dit jaar? Ieder van ons beleeft dit anders en heeft een andere verwachting.

Wat ik mooi vind van het kerstverhaal is het contrast tussen de herders en de wijzen. De herders deden gewoon hun werk, ze waren met hun schapen in het veld. En ineens werden ze verrast door de engelen, er staat in Lucas 2 vanaf vers 8:

Niet ver daarvandaan brachten herders de nacht door in het veld, ze hielden de wacht bij hun kudde. Opeens stond er een engel van de Heer bij hen en werden ze omgeven door de stralende luister van de Heer, zodat ze hevig schrokken.

Het feit dat ze hevig schrokken geeft aan dat ze dit niet verwacht hadden. En niet veel later stonden ze bij Jezus.

Hoe anders was het met de “wijzen uit het oosten” zij hadden gelezen in oude boeken dat er een leider geboren zou worden in Bethlehem. Ze verwachten al dat er iets zou gebeuren en toen zagen ze de ster en ze gingen op weg. En enige tijd later stonden ze bij Jezus.

Of je nu hoge verwachtingen hebt van kerst dit jaar of helemaal niet, het kan zomaar zijn dat je bij Jezus uit komt dit jaar. En wat vind je dan bij Jezus? Goedheid, vrede en blijdschap!

 

Willem Tukker